SØGNE: — Meldingen gikk ut på at det var mulig at flere personer var fastklemt, opplyser operasjonsleder Asbjørn Enoksen ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Det var like før klokken 3 i natt at meldingen om ulykken kom inn. Opplysningen om at flere personer muligens var fastklemt, gjorde at det ble slått full alarm med fire ambulansebiler, luftambulanse og brannvesen.

Den ene bilen som var involvert i ulykken kom fra Kristiansand og kjørte mot Mandal, mens den andre bilen kom fra Mandal og kjørte mot Kristiansand. Ved avkjøringen til Tangvall kolliderte bilene, og i det kraftige sammenstøtet forflyttet bilene seg kraftig. Begge bilene fikk betydelige skader.

Passasjerer fastklemt

  • Begge passasjerene i den ene bilen satt fastklemt. En person er sendt til sykehus mens en person sendes med luftambulanse nå, sa innsatsleder Terje Erkleiv fra Søgne og Songdalen lensmannskontor, til fvn.no på ulykkesstedet i natt.

Personen som ble fraktet med luftambulanse ble i rundt 20 minutter stabilisert i ambulansen for å forebygge indre skader, før han ble fløyet til akuttmottaket i Kristiansand med luftambulansen.

Begge bilførerne ble sjekket for promille, men søndag morgen tydet ingenting på at så var tilfellet. Lørdag kveld ble E 39 saltet jevnlig og politiet mener at veiforholdene ikke er årsaken til ulykken på Tangvall.

Stabilt for alle

Det var tre personer i den ene bilen, mens sjåføren var alene i den andre bilen. Tre personer ble sendt til Sørlandet sykehus Kristiansand for behandling etter ulykken. Klokken 20 søndag kveld ble en av disse, en 18 år gammel sjåfør, utskrevet fra sykehuset.

Ved 21-tiden var tilstanden slik for de to som fortsatt er på sykehuset:

  • Kvinne 22 - passasjer: Skadet, under behandling og tilstanden er stabil.

  • Ukjent mann - passasjer: Skadet, under behandling og tilstanden er stabil.

Foto: Vegard Nekstad