KRISTIANSAND: — Vi har beslaglagt utstyret på 1-2-3-stasjonen på Dvergsnes, og vi tror ikke det har vært skimming der. Vi tar uansett våre forholdsregler, og gjør kontroller og undersøkelser internt, opplyser informasjonsleder i Statoil, Knut Hansen til fvn.no.

Skimming i Voiebyen

Selv om det kan se ut som om ingen kort ble skimmet på Dvergsnes, anmeldes saken til politiet.

— Vi har mistanke om at det er utført skimming på 1-2-3-stasjonen i Voiebyen, og anmelder i dag begge sakene til politiet, forteller informasjonslederen.

Sikkerhetstiltak

Fvn.no fikk i dag henvendelser fra folk som reagerte på en blå boks rundt kortinntaket på pumpen til 1-2-3-stasjonen ved Krøgenes i Arendal. Hansen kan berolige folk med at dette ikke er skimmingutstyr.

— Dette er noe som vi har satt på selv. Det er en ekstra munn, som er et sikkerhetstiltak fra vår side. Men det er kjempeflott at folk reagerer på dette, og er oppmerksomme. Skal vi avsløre skimming tidlig er det til stor hjelp at folk kontakter oss når de har mistanke om at noe er annerledes, sier han.

- Kontroll og overvåkning

Den siste tiden har det vært flere tilfeller av skimming på Sørlandet, og andre steder i Norge. Statoil jobber på spreng med å få bukt med problemet.

— Vi jobber med å sikre stasjonene våre. Nå er det jo slik at også kriminelle leser Fædrelandsvennen, så jeg vil ikke ut med de nøyaktige tiltakene. Det jeg kan si er at kontroll og overvåkning er to viktige tiltak fra vår side, forteller Hansen.

- Full tillit til politiet

Han synes at alle tilfellene av skimming er svært beklagelig.

— Jeg skjønner at det er en stor belastning for kundene, og vi har satt inn store ressurser på å få en slutt på dette. Jeg har full tillit til at politiet skal klare å få oppklart dette, sier informasjonslederen.