KRISTIANSAND: — Jeg er ikke enig med retten i det hele tatt. I dommen får jeg nye beskyldninger mot meg ved at det hevdes at jeg har skrapt vinduene før jeg tok bildene. Det er bare tull, sier Hansen til fvn.no.

Det var i mars i år at han ble stoppet av utrykningspolitiet i Songdalsveien. En politibetjent mente at mannen kjørte uten tilstrekkelig sikt, og kjørte etter sjåføren.

For å dokumentere den dårlige sikten, tok politibetjenten flere bilder av frontruta. Det gjorde også Hansen.

Nektet I august i år ble songdølen ilagt et forelegg for kjøringen, men Hansen nektet å godta dette. Han mente blant annet at politiets bilder var av så dårlig kvalitet at de ikke viste den reele sikten. Dermed havnet saken i rettssystemet.

I domspapirene går det fram at retten har brukt stort sett all tid på å avgjøre hvilke bilder som er til å stole på.

Og retten er klar i sin konklusjon om 24-åringens bilder:

"Retten kan imidlertid ikke tillegge bildene noe vekt idet siktede må ha skrapt bort is fra frontruten før han tok disse."

— På telefonen min og betjentens står det samme dato og klokkeslett. Dette er det ikke lagt vekt på, hevder Hansen.

Forandret forklaring I tillegg påpeker retten at 24-åringen har endret forklaring underveis i rettsprosessen. Først hevdet Hansen at bildene ble tatt mens politibetjenten stod ved siden av ham. Men senere innrømmet han at de ble tatt etter at betjenten hadde satt seg tilbake i tjenestebilen.

"Det er opplagt at dette svekker hans troverdighet i en ikke ubetydelig grad", skriver retten.

— Dette er falske beskyldninger, mener 24-åringen.

6000 kr. Uansett er han dømt til å betale et forelegg på 3000 kroner, samt å betale tilsvarende beløp i saksomkostninger.

— Jeg har ikke tatt stilling til om jeg vil anke dommen. Det er snakk om lite penger, og jeg nektet å godta boten fordi jeg ønsket rettferdighet, sier Hansen.

24-åringens advokat, Svein Kjetil Stallemo, sier at han vil lese dommet nøye, og sammen med sin klient ta stilling til en eventuell anke.

— Vi må legge til grunn at retten har gjort en grundig bevisvurdering, men min klient tar avstand fra det han opplever som nye beskyldninger, sier Stallemo.