KRISTIANSAND: I mange år har Fædrelandsvennen hatt én «luresak» på trykk 1. april. Men i dag har det ikke vært noen falske artikler verken i Fædrelandsvennen eller på fvn.no.

Tradisjonen er brutt.

— Jeg synes ikke aviser bør ha aprilspøker. Ellers er vi veldig opptatt av troverdighet og at det vi skriver skal være riktig. Det har vært en tradisjon i norske medier (med aprilspøker), men jeg synes ikke det er riktig å fortsette. Vi kan ikke si at vi skal være etterrettelige alle dager bortsett fra én, sier sjefredaktør Hans-Christian Vadseth i Mediehuset Fædrelandsvennen.

Les om tidenes beste aprilspøker her

Vadseth sier at det ikke vil publiseres noen 1. april-spøker så lenge han er sjef i avisen.

- Tror du ikke folk vil savne aprilspøken?

— Det kan kanskje være noen savner den, men jeg tror de setter pris på at vi tar den biten med troverdighet og etterrettelighet alvorlig, svarer Vadseth, som påpeker at det er flere andre norske aviser som ikke har aprilspøk 1. april – deriblant hans tidligere arbeidsgiver VG.

Fædrelandsvennen hadde onsdag formiddag fått få henvendelser om aprilspøk. Én mente saken om Norges mektigste sørlending måtte være lureri – kanskje han var misfornøyd med kandidatene? En annen foreslo at Fædrelandsvennens aprilspøk kunne være at Start, på grunn av akutt pengemangel og skyhøy leie på Sør Arena, tvinges til å flytte ut av den rådyre arenaen og tilbake til gamle Kristiansand Stadion.

I fjor var Fædrelandsvennens aprilspøk at Start skulle få seriegullet de tapte på målstreken i 2005 fordi Mikel spilte ulovlig i kampen mot sørlendingene. Les flere aprilspøker fra lokalmediene i fjor her.

I dag har flere lokale og nasjonale medier prøvd å «aprilsnarre» leserne. NRK Sørlandet bringer nyheten om at Svein Olaf Olsen og Thy Ferries skal sette i gang seilinger mellom Kristiansand og Hanstholm med en ny «ubåtferje» laget av en del glass. Mesteparten av båten skal ifølge NRK ligge under vann, og passasjerene kan under overfarten titte ut på det marine livet i sjøen.

Les om nasjonale aprilspøker i dag her.

Har du funnet flere aprilspøker i dag? Del de her!