LILLESAND: Mandag kveld ble det gjort geologiske undersøkelser av grunnen ved rasområdet. Ifølge operasjonsleder Ove Austenaa i Agder politidistrikt er det fremdeles usikkert om det er trygt å kjøre langs strekningen.

— Geologen turte ikke å godkjenne veien for trafikk, og det vil derfor bli foretatt grunnboring på området mandag. Det betyr at veien vil holdes stengt hvert fall frem til da, sier Austenaa.

Bilister langs E 18 må derfor belage seg på å kjøre om Birkeland gjennom hele helgen.

Trafikken ble dirigert manuelt i ett felt i en kort periode like etter raset. Ifølge Austenaa skyldtes det kommunikasjonsproblemer med patruljen på stedet.

— Veien ble stengt med en gang vi oppnådde kontakt, sier Austenaa.

Gravemaskinen som gikk i vannet tok med seg en ledningsstolpe, noe som førte til store problemer for mobildekningen på stedet. Politipatruljen på stedet måtte derfor kjøre til Tingsaker for å melde inn til operasjonssentralen.

— Det er Agder Energi som har driftsansvaret for masten og de skal stå for feilretting. Det er en ganske omfattende feil og det er foreløpig uklart når alt vil være som normalt, opplyser informasjonssjef i Telenor, Ingrid Schiefloe, til fvn.no.