FROLAND: Det har i løpet av natten vært innbrudd hos Torgny Håkedal As i Froland. Tyver stakk av gårde med mobiltelefoner og annet elektronisk utstyr fra Expert-butikken.

— Klokken 04.55 gikk alarmen i butikken. Vi sendte en politipatrulje opp til stedet, og de kunne raskt konstatere at det hadde skjedd et innbrudd, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Bård Austad, til fvn.no.

Mobiltelefoner og fotoapparater

På baksiden av bygget ble det funnet en del tomme emballasjer.

— Emballasjene var til blant annet mobiltelefoner. Vi har ikke helt oversikt over hva som er blitt tatt, forteller han.

Daglig leder bekrefter at det i utgangspunktet dreier seg om et tyveri av mobiler og fotoapparater.

— Jeg har ikke helt oversikten over hva som er borte, eller verdien av det. Men de har i hvert fall fått med seg noen mobiltelefoner, forteller daglig leder hos Torgny Håkedal, Frank Nilsen, til fvn.no.

-Kommer inn dersom de vil

Tyvene kom seg inn gjennom et vindu på baksiden av butikken.

— De har brutt opp et vindu i andre etasje. I utgangspunktet er dette en godt sikret butikk, men det er jo gjerne sånn at dersom man virkelig vil inn så får man det til, sier han.

Han mener tyvene ikke kan ha vært lenge inne i butikken.

— De har nok hatt hastverk, for alarmen ble utløst, og det tok ikke mer enn en ti minutter før det var folk på stedet, opplyser han.

Det er ikke første gang butikken har hatt innbrudd.

— Vi har hatt innbrudd jevnt og trutt de siste årene, så det er ikke noe nytt, sier Nilsen

Filmer inngagnsdøra

Butikken har overvåkningskameraer, men han tror ikke de har fått noen gode bilder av tyvene.

— Vi har overvåkningskameraer, men hovedsakelig blir disse brukt til å filme kunder som kommer inn i butikken gjennom inngangsdøra. Så de dekker ikke lokalene så godt at jeg tror at vi har noen gode bilder, forklarer daglig leder.

To 21-åringer pågrepet

Klokken 06.35 ble to 21-åringer pågrepet i forbindelse med innbruddet.

— Vi har pågrepet to 21 år gammle menn. De er fra henholdsvis Froland og Åmli. Mennene vil bli avhørt i løpet av dagen, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Toralf Jørgensen.

De to har status som siktet i saken.