VENNESLA: Det nytter nemlig ikke å si til foreldrene at de ikke skal stoppe like ved skolen for å hente eller sette av barna.

— På hvert foreldremøte sier vi til foreldrene at de ikke må kjøre inn og sette fra seg ungene her, og at det er på grunn av sikkerheten, sier Andreas Vennesland, rektor ved Hunsfoss skole.

Han vil at foreldrene slipper barna av på en parkeringsplass 200 meter fra skolen. Herfra kan de gå på en gang- og sykkelvei helt fram.

Forbudsskilt

Men det blir altså for langt. Derfor må det sterkere midler til. Vennesla kommune har søkt Statens vegvesen om å få sette opp skilt med «stans forbudt» utenfor selve skolen. Da blir det forbudt å stoppe for å gå av eller på.

— Hvis de får lov å sette opp det skiltet, har politiet også anledning til å gjøre noe her, sier Vennesland.

I brevet til Statens vegvesen skriver saksbehandler Kristin Nilsen at barn kommer løpende foran og bak biler når foreldrene skal hente dem. Det skaper trafikkfarlige situasjoner.

Det mener naboene også.

— Jeg vil ikke være den som skader en unge, sier nabo Anne Lisbet Drivenes som bruker veien når hun skal til og fra jobb.

— Jeg skjønner ikke at foreldrene ikke ser at ungene bare har godt av å gå til skolen, legger hun til.

Drivenes sier hun har opplevd at foreldre har parkert i oppkjørselen til huset hennes, slik at hun ikke kommer seg ut når hun skal på jobb.

— Jeg vet ikke hva foreldrene tenker på, men de tenker ikke på barnas sikkerhet, sier hun.

Politiet er enig med Vennesla kommune i at det trengs en regulering av området.

— Kommer dere til å holde kontroller der hvis skiltet kommer?

— Ja, det er aktuelt. Skal vi først ha en regulering, må vi passe på at det blir overholdt, sier lensmann Arne Sundvoll.

For langt

Parkeringsplassen som foreldrene er bedt om å bruke, ligger altså 200 meter fra skolen.

— Jeg skjønner foreldre som kjører barna til skolen fordi de reagerer på at skoleveien ikke er trygg. Men parkerer de der vi ber dem om å parkere, er det en gang- og sykkelvei fram til skolen, sier Vennesland.

Det blir nå opp til Statens vegvesen å avgjøre om det blir forbudt å stoppe opp utenfor skolen.