KRISTIANSAND: Mandag kveld arrangerte russen i Kristiansand årets første virkelig store russefest i Bendiksbukta i Kristiansand. Tirsdag morgen var russen borte, men restene etter gårsdagens festligheter lå fortsatt igjen.

— Det så ikke ut i halvmørket, utbryter Jan Arild Lundal. Han ble sammen med Kåre Sodefjed sendt ut fra Parkvesenet i Kristiansand for å rydde etter russen.

Da fvn.no tok turen til Bendiksbukta like før klokka ti hadde de to ryddet i over to timer. Da de kom til stedet så det ikke pent ut.

— Øl-bokser, glass og søppel lå strødd utover plenen da vi kom, sier Lundal.

Disse to øl-flaskene var på langt nær de eneste knuste flaskene i Bendiksbukta. Foto: Vegard Nekstad. Må støvsuge plena

I fjor festet russen på en asfaltert parkeringsplass like ved Bendiksbukta. Da kunne Parkvesenet rydde opp med kostemaskin, men i år blir det ikke like lett.

— Vi må gå over med støvsuger senere for å få med alt glasset. Det sitter mye glass fast i plena, sier Lundal. – Dette er helt håpløst.

Den neste måneden jobber to personer fra Parkvesenet stort sett utelukkende med å rydde etter russen. Russen på sin side lovet å rydde opp. Verken Parkvesenet eller Fvn.no sin utsendte så verken russ eller andre som var interessert i å bidra til oppryddingen.

Jan Arild Lundal (t.v.) og Kåre Sodefjed må plukke opp søppel etter russen. Foto: Vegard Nekstad. Russen leier ryddehjelp

Russepresident i Kristiansand, Amilie Peersen, ønsker ikke å kommentere hvorfor russen ikke tok ansvar for oppryddingen etter gårsdagens storfest på Odderøya. Fremover tror Peersen at russen vil være sitt ansvar bevisst.

— Vi vil jo ta ansvar så godt vi kan. Folk har vært på skolen i dag, men skulle også rydde. Mer enn det kan jeg ikke si nå. Til senere fester har vi leid inn folk slik at det blir ryddet skikkelig, sier Peersen, til fvn.no.