VENNESLA: – Mannen har vært inne til avhør, og har fått en påtaleunnlatelse av politiet. Han har dermed ikke fått noen straff, men en reaksjon, sier etterforskningsleder Gunn Eftevåg ved Vennesla— og Iveland lensmannskontor.

Ved en påtaleunnlatelse blir det ikke tatt ut tiltale, selv om politiet har nok beviser til at en sak kunne vært ført. En påtaleunnlatelse er ment som en advarsel.

Vedlikehold

Det var for tre uker siden at 77-åringen kjørte veteranbilen sin ut på Eikelandsvannet. Til politiet sa han at han kjørte på isen for å unngå veisalt og fordi motoren i veteranbilen hans trenger oppstart noen ganger i løpet av vintersesongen.

Mannen klarte å redde seg i land på egen hånd. Det var en skøyteløper som varslet politiet. Redningsdykkere ble sendt til stedet.

Kommunen ønsket en rask heving av bilen for å unngå forurensning. Eikelandsvannet er en reservevannkilde for 5000 husstander i Vennesla kommune.

Kommunalsjef Aslak Wegge opplyser at bilen ble hevet ikke lenge etter hendelsen, og at kommunen har foretatt vannprøver.

Avsluttet

– Foreløpig ser det bra ut. Prøvene viser ingen funn av olje eller andre kjemikalier. Saken er dermed avsluttet fra kommunens side, sier Wegge.

Det var forsikringsselskapet til 77-åringen som håndterte hevingen, opplyser Wegge.