SANDNES/KRISTIANSAND: Arild «Hulk» Haugen (23) får endelig drømmesjansen som proffbokser. Det skjer mest sannsynlig mot østeuropeisk motstand i Spania 28. november.

– Jeg gleder meg som en unge. Det har tatt litt tid å få til denne kampen, og det er veldig viktig med tanke på motivasjonen fremover, sier Arild Haugen til Fædrelandsvennen.

I slutten av oktober i fjor ble det klart at Haugen valgte å satse på en karriere som proffbokser. Nesten et år etter at sirdølen tok det valget får han nå endelig debutere som proffbokser.

– Motstanderen blir mest sannsynlig en bokser fra Øst-Europa. Hvem det blir er ikke helt klarlagt enda, men det blir kamp uansett 28. november, slår Haugen-manager Tor Krageboen fast.

– Jeg vet Arild har vært litt utålmodig når det gjelder å få gjennomført den første kampen. Jeg skulle gjerne sett at han ventet noen måneder til, men hvis både han selv og treneren sier han er klar stoler jeg på det, sier Krageboen.

Haugen mener han selv er godt forberedt og klar for sin første proffkamp, men skulle gjerne sett han hadde mer tid sammen med treneren sin.

– Jeg har brukt veldig mye tid på egentrening. Jeg har kun trent 60 timer sammen med treneren min og hatt 50 runder med sparring. Det er ikke mange som har hatt en proffdebut med slike tall, mener han.

Selv om proffdebuten nesten er to måneder unna har Haugen allerede sett for seg en drømmedebut.

– Jeg går i ringen og har full kontroll på det som skjer. Etter at jeg har vist det jeg kan, knocker jeg motstanderen ut i den første runden, sier en optimistisk Haugen.