MANDAL: Ifølge Fædrelandsvennens papirutgave i dag synes ikke Tallaksen at det arbeides seriøst nok i lokallaget. Det har lenge vært gnisninger i Mandal Frp. Tallaksen har krevd at de som skulle arbeide med saker måtte sette seg langt bedre inn i dem.

– Jeg synes den måten vi jobber på i partiet lokalt er litt slitsom. Vi har jo likt å flagge at vi er byens største parti, men likevel det er jo veldig lite konsist vi får ut av politikken. Det synes jeg er vanskelig å forholde meg til, sier Sven Tallaksen (62) til Lindesnes Avis.

Han forteller at han har liten sans for det han kaller en uryddig måte som Frp lokalt har opptrådt på i en del saker.

– At gruppeleder i det som ynder å kalle seg byens største parti må gå på bystyrets talerstol under budsjettdebatten og forteller at han ikke har fulgt med i timen, det synes jeg er pinlig, sier han.

Profilert politiker

Tallaksen har vært en av Mandal Fremskrittspartis mest profilerte politikere. Han ga i går beskjed til ordføreren om at han i resten av valgperioden ønsker å stille som uavhengig representant i bystyret. Han vil også fortsette i de andre vervene bystyret har valgt ham inn i: leder av planutvalget, nestleder i Mandal Parkering og i Halse Eiendom.

Ifølge Lindesnes Avis har det lenge vært kjent at forholdet mellom ham og gruppeleder Alf Gottfred Møll ikke har vært av de beste.

— Svært beklagelig

Tallaksen bedyrer at han ikke føler seg presset ut av politikken.

– Jeg følte det var riktig å trekke meg nå, framfor å gå inn i en valgkamp som jeg overhodet ikke vil brenne for, sier han til lokalavisen.

Formann i Mandal Fremskrittparti, Kåre Glomsaker, sier at Tallaksens utmelding kom som en bombe for partiet

– Utmeldingen er svært beklagelig og trist. Så mye mer er det vel ikke å si om den saken, sier Glomsaker.

Han bedyrer at han ikke viste at patrikollegaen planla utmeldelse fra partiet.

– Det er jo litt underlig at han ikke kunne sittet ut den korte perioden som er igjen. Jeg har et godt forhold til Sven, og har overhodet ikke følt at samarbeidsklimaet har vært dårlig innad, sier Glomsaker.

Glomsaker sier til Lindesnes Avis at han ikke tror at partigruppen vil kreve Tallaksen fjernet fra vervene den korte tiden som er igjen, men poengterer at dette ennå ikke er diskutert i partigruppen.