Det er kun tillatt å fiske hummer fra 1. oktober frem til 31. desember. Deltakerne på Farmen fikk denne uken i oppdrag å snekre hummerteiner. Etterhvert skal teinene settes ut.

Opptakene til "Farmen" ble gjort på sensommeren i fjor i Søgne, og dermed ble hummerfisket satt i gang i hummerens fredningsperiode. Det skriver VG.

Reagerer på hummerfiske

— Det er lite greit hvis "Farmen", som er et program som mange ser, setter i gang hummerfiske uten å kjenne reglene når det gjelder fredningstiden og minstemålet, sier rådgiver Terje Halsteinsen i Fiskeridirektoratet til avisen.

Han reagerte sterkt da han så mandagens episode av "Farmen". Halstensen mener Fiskeridirektoratet bør ta affære i saken. Han synes det er problematisk at TV2 fremstiller hummerfiske som en "grei handling" når fangsten foregikk på et ulovlig tidspunkt,

Fikk dispensasjon

Pressesjef i "Farmen", Jørund Unneland, sier at det ble søkt om dispensasjon for hummerfisket, og at denne ble innvilget av Fiskeridirektoratet. Han sier at det ble søkt gjennom de riktige instansene, og at "Farmen" fikk tillatelse til å fiske et visst antall dager før sesongen.

Halstensen i Fiskeridirektoratet mener at dispensasjonen aldri burde vært gitt, og at "Farmen" har sendt ut feil signaler om hummerfiske til publikum.