TRONDHEIM: Tre bondeorganisasjoner – Aust-Agder Sau og Geit, Aust-Agder Bonde og Småbrukerlag og Aust-Agder Bondelag – søkte om fellingstillatelse i midten av mars, kort tid etter at det var observert ulvespor i Birkenes kommune.

Bondeorganisasjonene argumenterte med at det i fjor høst ble dokumentert at ulv hadde drept sau i Åmli kommune, at et stort antall sau ble drept av ulv i Aust-Agder i beitesesongen 2007, og at det er fare for skader på beitedyr også i år.

Fylkesmannen i Aust-Agder støttet søknaden ved å vise til at ulv har gjort skade i fylket siden 2006. DN begrunner avslaget med at skadene som er påvist i området er begrenset.

«Skadefelling er et virkemiddel for å avhjelpe akutte situasjoner som kan oppstå, og det er i dag ingen akutt situasjon i området», skriver DN.

Ulvesporene ble observert på Bjellandsheia vest for Engesland i Birkenes i mars. Statens naturoppsyn (SNO) undersøkte sporene.

— SNO antar at sporene kommer fra en ulv. Sporene ble fulgt 3-4 kilometer i sydlig retning, og dyret hadde flere steder vist atferd som er typisk for ulv, skrev SNO i en pressemelding etter undersøkelsene.