KRISTIANSAND: Initiativet vil bidra til å redusere ventelisten på båtplasser i Kristiansand. Per i dag er det 2200 småbåteiere som står på listen.

Forslag til kommunen

– Vi har tegnet et forslag til kommunen som vi snart vil presentere. Dette er noe vi har lyst å få til, sier Dag Rasmussen, administrerende direktør i Rasmussengruppen, som eier tomten rundt Starts hjemmebane.

Rasmussen er i kontakt med en leverandør av flytebrygger. Han ser for seg en ny småbåthavn på Lund med plass til mellom 200 og 300 båter. Fram mot 2012 foreligger planer for 800 nye kommunale båtplasser. Samtidig har byens småbåthavnutvalg estimert behovet til nærmere 2500. Initiativet til Rasmussen vil dermed være særdeles kjærkomment for småbåteiere som har stått på venteliste i årevis.

– Denne vika er ideell som småbåthavn. Her må kommunen gi tillatelse. Legger de godviljen til bør det være mulig å komme i gang i løpet av året, mener leder Gordon Fuglestad i Kristiansand småtbåthavnutvalg.

Fuglestad tror eventuelle argumenter mot en småbåthavn vil handle om havnetrafikken til og fra godshavnen på Kongsgård/Vige. Selv ser han ingen sikkerhetsproblemer mellom skipstrafikken og fritidsbåtene.

På dypt vann

Dag Rasmussen sier de i første rekke ønsker å bygge en privat småbåthavn, hvor de leier den sjønære grunnen av kommunen.

Da Sør Arena ble bygd ble det foreslått en brygge tilpasset større båter med fotballsupportere.

– Jeg har sett for meg en tung flytebrygge ytterst. Men med 70 meters dyp er det problemer med å ankre opp en slik brygge. Å bygge molo går ikke, sier Rasmussen.

Om han får klarsignal fra kommunen, vil det fortsatt være et stort behov for båtplasser.

– Utvid Gjestehavna

Gordon Fuglestad peker ut flere egnede steder med utbyggingsmuligheter, som Lindebøkilen på Flekkerøy, Gjestehavna, Lagmannsholmen.

– I Lindebøkilen, fra Hattesteinen og inn til det gamle ferjeleiet, ligger alt klart til å bygge en småbåthavn med 200 plasser. Flekkerøya båtforening har bedt kommunen gjøre noe med dette området, sier han.

I dag er det 160 kommunale båtplasser i Tresse, Gjestehavna og Otterdalen.

– Det kan legges til rette for 200 nye plasser i Gjestehavna. Parkvesenet har tidligere uttalt at denne havna tåler cirka 250 plasser. På Lagmannsholmen er det mulig å lage molo, mener Gordon Fuglestad.

Også Venstre-politiker og småbåteier Dag Vige mener det i langt større grad må tenkes moloer for å utvide kapasiteten.