KRISTIANSAND: — Jeg mener vilkårene for fengsling ikke er til stede lenger. Politiet har tidligere påberopt seg bevisforspillelsesfare. Det kan jeg ikke se at der er grunnlag for nå. Derfor vil jeg anføre at han blir løslatt, sier Fegran til fvn.no.

Torsdag denne uken kan ikke politiet holde 31-åringen i varetekt lenger dersom det ikke foreligger en ny fengslingskjennelse. Den tidligere sportssjefen ble varetektsfengslet for fire uker, og har vært under brev- og besøkskontroll i fengslingstiden.

Fegran sier det ikke er berammet noe nytt fengslingsmøte, men at politiet har varslet at dette vil komme. Politiet vil trolig be om ytterligere to-fire uker.

Dersom domstolen likevel finner grunnlag for videre varetektsfengsling, vil Fegran be om at brev- og besøkskontrollen blir avsluttet.

— Det stiller seg på samme måte som med fengslingsspørsmålet. Jeg mener vilkårene for en slik kontroll ikke er til stede, sier Fegran.

— Hvor viktig er det for din klient å få en rask rettsprosess?

— I en hver straffesak vil det være ønskelig å få en så rask saksgang som mulig. Det er ikke noe annerledes i denne saken. For ham er det viktig å få saken opp og avgjort, sier Fegran.

I avhør har mannen erkjent at han i kontakt med flere guttespillere, har gått for langt. Fegran ønsker ikke å utdype dette, blant annet fordi han mener siktelsen er lite konkret.

— Men ved å si at han har gått for langt i enkelte tilfeller, erkjenner han at han har gjort noe straffbart, sier Fegran, og legger til.

— Han er veldig innstilt på å ta den straff som måtte komme.

Ifølge forsvareren opplever 31-åringen fengslingen som svært belastende. Men han skal ikke ha opplevd ubehageligheter bak murene.

— Det er selvsagt tungt å sitte isolert, men ellers så har han det greit, sier Fegran.

Det har ikke lyktes fvn.no å komme i kontakt med riktig instans i politiet.