DRAMMEN/KRISTIANSAND: Kleverud ble sist sett på Bragernes torg i Drammen klokken 13.45 onsdag. Han sa da farvel til kamerater, og skulle ta ekspressbussen til Kristiansand.

— Vi vet ikke om han kom seg på bussen eller om han tok toget. Vi vet egentlig svært lite, sier den savnedes far, Svein Kleverud, til fvn.no.

Ikke leteaksjon

27-åringen er opprinnelig fra Drammen, men har bodd i Kristiansand i ett år. Han jobber i Kristiansand sentrum, og skulle tilbake på jobb onsdag kveld etter noen dager på besøk hos kamerater i Drammen.

SAVNET: Åsmund Kleverud (27) ble meldt savnet torsdag kveld. (Foto: Privat)

— Han kom aldri på arbeidsplassen, sier hans far.Kleverud ble meldt savnet torsdag kveld. Men på grunn av få holdepunkter har politiet i Drammen foreløpig ikke satt i gang leteaksjon.

— Vi har ingen opplysninger som forteller oss hvor han kan være. Det pågår ikke noen leteaksjon siden vi ikke har noe utgangspunkt å lete fra. Vi har etterlyst ham i politiet. Får vi mer opplysninger vil vi selvsagt følge opp dem. Vi kan ikke akkurat gå manngard på E 18, sier operasjonsleder ved Søndre Buskerud politidistrikt, Magne Lie, til fvn.no.

Sporing av mobil

Politiet har imidlertid undersøkt elektroniske spor.

— Det siste vi har er en sporing av mobiltelefonen hans i Lier-området onsdag ettermiddag eller kveld, opplyser Lie.

Familien har satt i gang leting i privat regi. Venner og medlemmer fra Rovernes beredskapsgruppe deltar sammen med familien.

— I dag leter vi i et skogsområde i nærheten av der han sist er sett. Vi ser etter gjenstander som kan peke på om han har gått den veien. Vi har ingen indikasjoner på at det er skjedd noe kriminelt. Vi har ingen indikasjoner på at noe er skjedd, sier Svein Kleverud til fvn.no søndag ettermiddag.

Overvåkningskamera

For å finne ut om 27-åringen gikk på ekspressbussen til Kristiansand, var familien før helgen på holdeplassen i Bamble hvor bussen stopper for pause.

— Vi så på overvåkningskameraet for å finne ut om han gikk av bussen der. Men det ga ikke noe resultat, sier savnedes far, som håper på hjelp fra folk som kan ha tips i saken.

Åsmund Kleverud er 168 centimeter høy og veier 80 kilo. Da han forsvant hadde han på seg en mørk t-skjorte med skrift og mørk bukse, og hadde med seg en rød nylonsekk.

Agder politidistrikt er foreløpig ikke koblet inn i forsvinningen.