KRISTIANSAND: Under kampen mellom Start og Lillestrøm ble to personer som heiet på gjestene utvist etter å ha oppført seg truende og provoserende på tribunen.

– Det var vakter som snakket med dem som følte seg truet. De hadde drukket før kampen og etterkom ikke ordre fra vaktene, forteller sikkerhetsansvarlig i IK Start, Per Arnfinn Pedersen, til fvn.no.

Store deler av den operative politistyrken i Kristiansand var på plass under onsdagens kamp. Tjenestemenn måtte bistå med å utvise to LSK-supportere under kampen.

– Utelederen i politiet dirigerte politiet til supporterne. Regelverket etter at folk ikke har fulgt ordre er at de skal vises ut, sier Pedersen, som bekrefter at to gjestesupportere ble utvist.

Begge deltok på en supportertur som ikke var organisert sammen med resten av gjestesupporterne.

– De hadde fyrt opp sin egen tur og kommet nedover, og ble kontrollert på stadion. De ble hissige og vi har klare regler for hva vi tolererer, sier Pedersen.

Begge som ble utvist gikk rolig ut fra Sør Arena, men kom senere i politiets søkelys.

– Det var litt uroligheter og det la beslag på store deler av politistyrken. Politiet geleidet en minibuss et godt stykke ut av byen, opplyser operasjonsleder Frank Solås ved Agder-politiet.