KRISTIANSAND: «På politidistriktets vegne beklager jeg at vi fratok journalistens hans arbeidsredskap», skriver politimester Bjørn Hareide i et brev til Agder Journalistlag og Fædrelandsvennen.

Avisens utsendte var til stede da en jente skulle berges ut av et vogntog som hadde veltet ved Lyngdal 11 februar. Under redningsoperasjonen viste politiet journalisten bort og tok fra ham fotoapparatet.

«Dette var et inngrep som ikke skulle vært foretatt. Jeg beklager det inntrufne. Rent faktisk var han ikke til noe hinder», skriver Hareide i brevet.

Sjefredaktør Finn Holmer-Hoven en fornøyd.

– Dette er greit og redelig fra politiets side. Politimesteren beklager det inntrufne og slår fast at politiet ikke har hjemmel til å bestemme hva slags bilder som skal tas eller til å ta beslag i utstyr, sier Holmer-Hoven.

– Vi retter oss selvsagt etter politiets anmodninger på skadested. Men vår journalist ble ikke på noe tidspunkt tilsnakket før han fikk sitt utstyr beslaglagt, sier sjefredaktøren.

Også styremedlem i Agder journalistlag, Eivind Pedersen, er fornøyd.

– Jeg er tilfreds med at politiet her gir uttrykk for at man har dummet seg ut overfor journalister som yrkesgruppe. Dette er dessverre ikke første gang vi opplever ulovlige politimetoder. Og jeg vil håpe at politiet heller bestreber seg på å hjelpe vår yrkesgruppe når vi er ute på oppdrag som oppleves som vanskelige, sier Pedersen.