SONGDALEN: Songdølene må ut med 12,3 millioner kroner i eiendomsskatt neste år, mot seks millioner i år. Skatten settes opp fra to til fire promille, foreslår rådmannen i budsjettforslaget han la fram onsdag.

Skaaland lover et 2010 fritt for økonomiske kriser og kutt og reduksjoner i hestekurklassen. For to år siden gikk Songdalen 17 millioner i underskudd. Flere etater ble tvunget til å kutte kraftig i tjenestetilbudet.Eiendomsskatten som ble innført i år, har endret på den økonomiske virkeligheten. Og med en dobling, mener Skaaland at 2010 blir et relativt lyst økonomisk år. Det er lenge siden sist.

Rådmannen varsler ingen kutt, han tar seg råd til flere investeringer og han planlegger også å legge opp et overskudd på ni millioner kroner.

Av investeringer kan nevnes tre millioner til ny bolig for vanskeligstilte, én million kroner til nytt boligfelt på Nodelandsheia øst og 300.000 kroner til nye kommunale gressklippere. Rådmannen spanderer også 220.000 kroner på nye vinduer i presteboligen, men nytt tak på Greipstad kirke vil han utsette til 2013.