KRISTIANSAND: Uke etter uke fylte 40-åringen ut meldekort til NAV hvor det stod at han ikke hadde vært i arbeid som taxisjåfør. I løpet av to år førte mannen totalt opp 17 timer på meldekortene, mens Kristiansand tingrett finner det bevist at riktig timeantall skulle være cirka 1100 timer.

I retten erkjente taxisjåføren seg delvis skyldig og forklarte at han ikke husket så mye av informasjonen han hadde fått på NAV. Til tross for usikkerhet om hvordan timene han jobbet skulle føres, så spurte han aldri NAV om hjelp.

Tingretten fant det bevist at 40-åringen begikk trygdesvindelen i vinnings hensikt, altså at han bevisst ikke fylte inn timer for å få må mest mulig penger utbetalt.

Totalt ble det utbetalt i overkant av 160.000 kroner til mannen og det er nå opprettet en tilbakebetalingsordning slik at staten skal få tapte midler tilbake.

– Sterke allmennpreventive hensyn gjør seg gjeldende ved bedragerier som dette. Trygdesystemet er avhengig av og basert på tillit til at de opplysninger som blir gitt er riktige, skriver Kristiansand tingrett i dommen mot mannen.

Straffen ble satt til fengsel i 50 dager og mannen må dessuten betale 4000 kroner i saksomkostninger.