ARENDAL: — Dette er rett og slett en tragisk ulykke, sier vaktleder ved Arendal politistasjon, Ove Gundersen til fvn.no.

Last skled fra lastebil

Mannen arbeidet på en byggeplass hvor leiligheter er under oppføring. Han fikk tunge materialer i hodet under arbeidet, og ble bevisstløs etter ulykken.

— Det var glatt på stedet, og under lossing av materialene har dette begynt å skli ukontrollert, og uheldigvis traff dette arbeideren som befant seg ved siden av lastebilen, sier Gundersen.

Det ble gjort gjenopplivingsforsøk på stedet, men livet sto ikke til å redde.

Får krisehjelp

Det var ifølge Gundersen et arbeidslag på 5-6 stykker som arbeidet på byggeplassen, og arbeidskameratene til den omkomne har fått tilbud om krisehjelp fra kommunens helsetjeneste.

— Vi har avhørt en del vitner, og det vil bli foretatt ytterligere vitneavhør i morgen onsdag, men per nå anser vi altså dette som en tragisk ulykke, sier Gundersen.

Arbeidstilsynet koblet inn

AMK mottok melding om ulykken klokka 12.03. Arbeidstilsynet arbeidet ved 13-tiden med å få klarhet i hva som har skjedd i forkant av ulykken.

— Vi drar til Arendal i morgen for å snakke med politiets etterforskere der, sier overingeniør Odd T. Johannesen i Arbeidstilsynet på Agder til fvn.no.

Politietterforskere har tirsdag vært på stedet og sikret seg tekniske bevis.