RÅDE: Mannen har vært på rømmen fra politiet de siste to ukene. Han mistenkes for å ha deltatt i en gruppevoldtekt i Fredrikstad, samt for å ha mishandlet et vitne i etterkant. I tillegg skal det være han som slo ned en politimann i Arendal under et pågripelsesforsøk mandag i forrige uke.

I løpet av de to siste årene har 18-åringen ifølge Moss Avis vært på rømmen hele 17 ganger. I går stakk han av for 18. gang.

— Gutten var på rømmen, men ble gjenkjent i en bil i Råde. Vi trodde vi hadde fanget ham, men han løp til skogs. Trolig ligger han i et eller annet skogsområde, sier førstebetjent Svein Tore Bøe ved Råde lensmannskontor til Moss Avis.

Les også:

Siktet for gruppevoldtekt i Fredrikstad

- Kan være hvor som helst

18-åringen har ifølge avisen rømt fra to opphold hos politiet og 14 ganger fra barneverninstitusjoner. I tillegg har han stukket av fra to fengslingsmøter på spektakulært vis. I Sarpsborg tingrett skal han ha gjort en lynrask manøver og klatret ned en takrenne.

I tingretten i Moss var gutten alene i forberedende samtale med sin forsvarer i rettslokalet. Plutselig lukket han opp vinduet og hoppet nesten seks meter ned på betongen før han forsvant.

Han har også rukket å få fire dommer for omfattende vinningskriminalitet.

Gruppevoldtekten av en 15 år gammel jente i Fredrikstad, som 18-åringen er mistenkt for å ha deltatt i, skal ha skjedd natt til fredag 25. juli. Samme helg reiste han sammen med kamerater til Arendal. Mandag i forrige uke ble tre av hans kamerater pågrepet etter at politiet i Arendal fikk en pågripelsesbeslutning fra kollegene i Østfold.

To av dem er siktet for å ha voldtatt 15-åringen, og alle tre er siktet for å ha mishandlet et vitne i etterkant av episoden.

18-åringen kom seg imidlertid unna ved å slå en politimann i hodet utenfor Aust-Agder tingrett . Politimannen fikk et kutt i hodet og skulderen ut av ledd.