Mandal: — Det er et merke for livet, nesten som en rynke, sier Natasja Askelund til Fædrelandsvennen.

Da hun og mannen Roar hadde vært gift i 10 år, valgte de å tatovere inn hverandres navn.

— Jeg angrer ikke på tatoveringen, sier hun, selv om hun i utgangspunktet er enig i at man burde tenke seg godt om før man velger å tatovere inn navnet på kjæresten.

I fjor fjernet Agder Laserklinikk femti prosent flere tatoveringer enn året før. Hovedtyngden på personer i trettiårene.

— Og så har vi jo en del havfruer i 60-årene da, sier daglig leder, Elin Ovedal.

Hun skulle ønske at helsemyndighetene hadde en større oversikt over tatoveringsbransjen. Selv i Norge kan du risikere å bli tatovert med billakk, sier hun. Det gir gnist under laserbehandlingen.

Ole Rørdam er hudlege på St.Olavs Hospital i Trondheim. Han sier at over halvparten av nordmenn som tatoverer seg ønsker å fjerne den en eller annen gang i livet. På Rikshospitalet merker de størst pågang på sommeren.

— Men det er jo billig å tatovere seg i forhold til prisen for å få den fjernet, sier Rørdam.

På Agder Laserklinikk må du ha fra fem til tolv behandlinger. Hver av dem til en prislapp på rundt 1300 kroner.

Terje Vigebo driver tatoveringssjappe i Kristiansand, og kan fortelle at de av og til får henvendelser fra personer som ønsker å fjerne tatoveringen sin, men at det tilhører sjeldenhetene.

— Det er veldig få som vil fjerne dem helt, men vi får også henvendelser fra folk som endre eksisterende tatoveringer, eller som vil legge et nytt motiv over den gamle tatoveringen, sier han.

Vigebo anbefaler folk å tenke seg om før de tatoverer seg.

— Det er et smykke for livet. Folk som kommer tilfeldig innom og sier at "den vil jeg ha", ber vi tenke seg litt om før de bestemmer seg, sier Vigebo.

Han anbefaler også folk å tatovere seg på et område som kan skjules av klær.

— Ber de om store ansiktstatoveringer sier vi nei, sier han.

De fleste vil nok uansett ikke tenke på å dra det like langt som Pauly Unstoppable. Nylig gjennomførte kanadieren verdens første øyetatovering. Han bestemte seg rett og slett for å tatovere hele øyeeplet blått.

Det er vel tvilsomt om han angrer, men han kom uansett med en advarsel til andre som skulle ønske å gjøre det samme:

— Nå som dette eksperimentet er i gang, vennligst vent til en av oss enten blir helt friske eller helt blinde før dere prøver det, sa han i en kommentar, ifølge dingz.no.

Har du en tatovering du angrer på? Eller en du er skikkelig stolt av? Send oss et bilde til nyheter@fvn.no!

Her er noen eksempler på tatoveringer du burde angre på