STAVANGER: Leiligheten i Løvenskiolds vei 27 B i Oslo ble lagt ut for salg 9. september med en prisantydning på 6,65 millioner kroner, skriver Aftenbladet.no.

Etter fire måneder i et tregt marked mente panthaverne Nordea og Sparebank1 SR-Bank at det var på tide å innkassere noe etter Bodhild og Ernst Baaslands konkurser.

– Panthaverne ønsket å selge og mente markedet ikke var bedre. De tok på seg tapet som ligger i differansen mellom prisantydning og salgssummen samt omkostningene med salget, forklarer advokat og bobestyrer Per T. Sekse som ivaretar rettighetene til Bodhild Baaslands kreditorer.

Nordea og SR-Bank hadde samlet en pant på i overkant av ni millioner kroner i leiligheten.

– Leiligheten ble solgt etter en reel budrunde med flere involvert, sier Sekse.

Salget ble foretatt av Eiendomsmegler1 etter at Notar, som opprinnelig fikk oppgaven med å selge leiligheten, gikk konkurs før jul. Leiligheten ble ifølge bobestyrer Sekse solgt til en utenforstående uten tilknytning til saken. Med salget av leiligheten godskrives både Bodhild og Ernst Baaslands bo med 6 millioner kroner.

– En er blitt enig om å ta bort 6 millioner kroner på hver etter salget av leiligheten. Bankene tar tapet på seg, sier Sekse.

Baasland-ekteparets hytta på Flekkerøy ble lagt ut for salg 30. september med en prisantydning på 3,1 millioner. Denne ble solgt for 3,1 millioner kroner.

STAVANGER AFTENBLAD / FÆDRELANDSVENNEN