KRISTIANSAND / SØGNE: Det var 17. oktober i fjor at kvinnen puttet varer ned i en veske mens hun handlet. En del varer ble betalt på lovlig og ærlig vis, men det gjaldt ikke alle varene.

Varer til en verdi av 241,61 kroner ble holdt unna. Utenfor butikken oppsøkte vekteren kvinnen som nasket, og hun gikk gjennom varene.

Vekteren fant kort tid senere ut at kvinnen hadde vært på tur hos Ica Supermarked i Vågsbygd, og også fra denne butikken ble det funnet tjuvegods.

En del av varene fra butikken i Vågsbygd var ferskvarer, og sammenligning med datasystemet i butikken avslørte at de ikke var betalt. Til sammen fant vekteren ubetalte varer for 925,70 kroner fra butikken.

Den tiltalte kvinnen (61) møtte selv ikke i Kristiansand tingrett. Retten legger til grunn at kvinnen forstod at varene ikke var gratis. Kvinnen er tidligere dømt for grovt tyveri og tre ganger for nasking. Naskingen mente retten var en grunn til å skjerpe straffen.

Politiet ila kvinnen en bot på 4000 kroner, men denne skjerpet retten til 5000 kroner. I tillegg må kvinnen betale tilbake litt over 900 kroner til Ica-butikken i Vågdbygd og en tusenlapp i saksomkostninger.