NSB har bestemt seg for å øke kapasiteten til 400 seter i form av ekstra vogner på de avgangene som har mange reisende i påska. Dermed er det fortsatt mulig å få seg togbillett på de mest trafikkerte dagene.

– På Sørlandsbanen blir det 2000 ekstraseter på avgangene. Vi setter ikke inn flere avganger, men flere togsett, forteller informasjonssjef i NSB Persontog, Åge-Christoffer Lundeby, til fvn.no.

Totalt er det satt opp 2000 ekstra seter på regiontogene som går på Sørlandsbanen i påskeuka.

— Det er mange som velger tog som transportmiddel i forbindelse med påsketuren. Derfor satser NSB stort på å få flest mulig frem på en god og miljøvennlig måte, sier konserndirektør og leder av NSB Persontog, Stein Nilsen, i en pressemelding på NSBs nettside .

Dårligst plass vil det trolig bli på togene lørdag 3. og søndag 4. april. Mye folk blir det trolig også på togene 8. april, 12. april og 13. april.

– Mange vil komme til sørlandsperlene sine og starter sesongen i påska, spesielt nå som påska er såpass sein, sier Lundeby. Ekstrasetene vil være med tog som reiser mellom Oslo og Stavanger fra 3. april til 13. april.

PS! I fjor ble det satt opp 2200 ekstra seter på samme strekning i påska. Flere tog ble imidlertid innstilt på grunn av snøvær , og passasjerene ble sendt med buss og taxi.