MANDAL: Det skjedde natt til 11. mai i år. Da var han i området sammen med noen kamerater. De så ekteparet, og på innskytelse foreslo 16-åringen at de skulle rane dem. Mens den ene kameraten trakk seg, ble den siste med.

Ifølge dommen hoppet så 16-åringen på mannen og slo ham i hodet med en ciderflaske. Fornærmede ble slått hardt av tiltalte to ganger før han falt, og to ganger mens han lå på bakken.

Tre av slagene var med flasken, som til slutt knuste, og ett slag var med hånden.

Mens ektemannen lå nede tok 16-åringen lommeboken og mobiltelefonen hans. I tillegg sparket kameraten vedkommende i magen et par ganger.

Volden ga mannen flere sår, og nesa fikk brudd. Etter at de hadde tatt mobil og penger, dro de fra stedet. Foruten to mobiltelefoner, ble utbyttet rundt 150 kroner.

I tillegg til dette, måtte gutten i retten svare for å ha slått en person så hardt at to tenner brakk. Det skjedde to dager før ranet.

Retten skriver i sin dom at dersom gutten hadde vært voksen, ville han ha fått minst ett års ubetinget fengsel. Men som 16-åring slipper han det, og blir altså i stedet dømt til samfunnsstraff.