FLEKKEFJORD: Det pågår for tiden vedlikeholdsarbeid i seks tunneler på E 39-strekningen. Men natt til onsdag stoppes alt arbeid i tunnelene i påvente av geologer skal komme til stedet.

— Vi har avsluttet en gjennomgang av alle tunnelene. Samtlige er nå rensket. Derfor slipper vi all trafikk gjennom tunnelene i natt, sier byggeleder Erlend Claussen i Statens vegvesen til fvn.no.

Dermed slipper sjåfører å kjøre den én times lange omkjøringsveien via Tonstad. Dette gjelder imidlertid bare for én natt. Onsdag kveld stenges tunnelene igjen klokken 23. — Geologene kommer natt til torsdag. Da skal vi gå gjennom tunnelene for å merke av for bolting, opplyser Claussen.

Vedlikeholdsarbeidet i tunnelene er ventet avsluttet 21. november. E 39 vil fram til da være stengt mellom klokken 23 og 06, bortsett fra natt til lørdag og natt til søndag.

Statens vegvesen har imidlertid opprettet en omkjøringsvei på den gamle stamveien rundt Skjeggestadtunnelen, men dette gjelder bare for personbiler, og hjelper ikke for førere som skal langs Lundevannet vest for Sira.