KRISTIANSAND: — Jeg skulle jo nesten ønske at de hadde tatt hele bilen. Det hadde jo vært mye greiere. Så nå kan de egentlig bare komme tilbake å hente resten, sier en oppgitt Anders Vråberg til fvn.no.

Læringen, som opprinnelig er fra Sortland i Nord-Norge, fikk seg litt av et sjokk da han skulle hente bilen sin i Svanedamsveien på Fiskåtangen tirsdag morgen. For da han nærmet seg bilen, så han at den virket mer senket enn normalt.

Frykter skader - Det må ha skjedd i løpet av natta. Jeg kom ut rundt klokken 07.00. Da oppdaget jeg at noen hadde jekket opp bilen og stjålet alle fire hjulene på den, sier han.

Nå frykter han store deler av understellet på bilen kan være skadet som følge av behandlingen Golfen har fått.

ØDELAGT: Vråberg frykter store deler av understellet på bilen er ødelagt. FOTO: MONIKA BIRKELAND Foto: Monika Birkeland

— Ettersom den står helt nede på bremseskivene, kan mye være ødelagt. Jeg frykter at bilen er ubrukelig, sier Vråberg.Ifølge læringen som er bosatt i Kristiansand, har ikke tyvene tatt seg inn i bilen. Utbytte av nattens dekkraid er heller ikke det store, mener han.

Dårlig utbytte - Dekka er ikke spesielt verdifulle heller. Det er fire helt standard dekk, vet ikke hva det kommer til å koste meg å kjøpe nye. Det her er rett og slett veldig irriterende, sier Vråberg.

25-åringen har varslet tyveriet til politiet, og vil anmelde forholdet i morgen. Han har imidlertid liten tro på at han får dekkene igjen.

- Må ta beina fatt - Jeg regner med at saken blir henlagt rimelig fort. Det er jo kul umulig for politiet å finne igjen noe sånt som dette. Jeg har ikke sjekket saken med forsikringsselskapet ennå, men håper at det ordner seg. Jeg er lærling, og får jeg ikke forsikringspenger nok til å dekke dette, må jeg ta beina fatt, sier han.

Nattens raid har i det minste gitt han en ny eiendel.

— De hadde latt jekken ligge igjen, så jeg har jo i det minste fått meg en jekk. Men jeg vet ikke hvordan jeg skal klare å få bilen på veien igjen. Den står jo helt nede på bakken, og det er ikke lett å komme inn under den med en jekk nå, sier 25-åringen.