FARSUND: — Det er synd at ikke våre egne politikerne ser verdien og markedsføringsgevinsten dette kunne gitt Lista. Vi gir oss imidlertid ikke og vil opprettholder søknaden hos Statens vegvesen, sier Mardon Bjørndal på vegne av American festival.

Både kommunens gatenavnkomité og utvalg for levekår har vendt tommelen ned for planene om å sette opp 20 skilt med påskriften Route 8 langs den tre mil lange veistrekningen. Skiltene skulle få utforming som legendariske Route 66 i USA.

Farsund og Lista Handelsstandsforening har allerede fått trykket opp t-skjorter og kart over Route 8. - NOK USA

Enhetsleder Britt-Mari Langerud sier at politikerne ikke ønsker en ytterligere amerikanisering av Lista, og at det får være nok at en gate i Vanse sentrum er omdøpt til Brooklyn Square.

— Det er spørsmål om hva Farsund vil bli forbundet med. Den sterke markedsføringen av byens kaper- og sjørøvertradisjoner har er også omstridt, sier Britt-Mari Langerud.

- UFORSTÅELIG

En annen av initiativtakerne, Svein Skårdal, mener Route 8 ville gitt Lista langt flere besøkende enn gamle helleristningene i Pennefeltet.

Overingeniør Rolf Benestad ved Statens veikontor har tidligere uttalt til Fædrelandsvennen at det vil være mye enklere å få tillatelse til å skilte Route 8 på Lista dersom kommunen stiller seg bak og samtidig gir veistrekningen et helt nytt navn.

SKUFFET: Svein Skårdal er oppgitt over at lokalpolitikerne i Farsund sier nei til disse skiltene, som han selvsagt har fått produsert i USA. FOTO: ROAR GREIPSLAND Foto: Roar Greipsland