KRISTIANSAND: — Trappa var midt på dagen full av lunsjspisende ungdommer, og etterpå var den tilgriset av kyllingvinger, forteller varehussjef Sindre Seberg ved Skeidar Vågsbygd, til fvn.no.

Kreativt lunsjrom

Trappa opp til Skeidar begynner like innenfor døra til matbutikken Coop Extra på Lumber i Vågsbygd.

Elever fra Tangen videregående skoles avdeling i Vågsbygd gikk til Coop-butikken for å handle seg lunsj - og satte seg deretter i den lett tilgjengelige trappa for å spise maten.

— Det var kunder hos oss som reagerte. Det er ikke så behagelig å måtte bane seg vei mellom 50 kjeledresskledde murerelever som spiser lunsj i ei trapp, på vei inn i vår butikk, sier Seberg, som tross alt har beholdt det gode humøret, og som forteller om problemene med et smil om munnen.

Flyttes

Nå har Seberg ekstra god grunn til å være i godt humør. Problemet er etter alt å dømme blitt historie. Murerelevene er nemlig fra høsten flyttet til Tangens lokaler i byen.

- Er du glad for at Tangen nå ikke lenger skal ha en avdeling på Lumber?

— Hehe, jeg må visst være forsiktig med hva jeg sier nå, skjønner jeg, men jeg skal ikke stikke under en stol at det er helt ok, humrer Seberg.

Rektor Eva Berg ved Tangen VGS sier hun ikke kjenner til saken.

— Men dersom ledelsen ved Skeidar har sett dette som et problem, regner jeg med at mine elever har tatt dette til etteretning. Jeg synes ikke dette er en stor sak, og nå er det altså uansett historie, ettersom alle nå flyttes til nybygget vårt, sier Berg.