LILLESAND: — Vi er utrolig spente på hvor mange som kommer. Værmeldingen er bra. Og vi skal ha plass til 1600 personer, sier Kari Beate Østerhus i ”Langbordkomiteen”.

I kveld ble de siste brikker lagt på et humørfylt møte. 209 gulvplater ble hentet på Montér, velvillig utlånt til folkefesten. Og en container med bruskasser skal danne bordbeina. Fra klokka 12 i dag er gamle E 18 fra Statoil til viadukten stengt for trafikk, og utsettingen av bord kan begynne før vi hører glade toner fra skolemusikken og hornmusikken i 14-tiden.

Så går det slag i slag. Med ord fra fylkesordfører Laila Øygarden og ordfører Arne Thomassen. Dø Mopedos skal vise seg fram, det blir veteranbilkortesje, egenkomponert sang av Sykkelpikene og sang av Mari Bronsta (17) og Elise Tørring (15). I tillegg kan vi glede oss over både Indre Blindleden Mandssangforening og Seniordansen. Det blir gavesjekker for største gruppe, beste underholdning og beste borddekning. Og kanskje kommer kongen, sier arrangørene lurt.

Komitéen sørger for bord og duker. Folk må ta med seg stoler, mat og drikke til den eneste gang det blir anledning til å sitte ved dekket bord på gamle E 18 – i glede over nye tider.