OSLO/KRISTIANSAND: — Det var vanskelig å komme i gang, men da jeg endelig fikk det til var det artig å skrive denne boka, sier Ernst Baasland til fvn.no.

Boka har fått tittelen Veien til forsoning og har undertittelen Tilgivelsens hemmelighet .

- Var det spesielt godt å skrive denne boka med tanke på alt du har vært gjennom den siste tiden?

— Forsoning og tilgivelse har opptatt meg hele mitt voksne liv. Det var greit å sette på papir det jeg har tenkt, men ikke tenkt nøye nok igjennom, sier Baasland, før han fortsetter:

— Dette er en veldig seriøs og alvorlig bok, og den omhandler et dyptpløyende emne. Det var derfor enkelt å svare ja på forlagets henvendelse, sier han.

Sakprosa for alle

Baasland håper boka skal være lettlest.

— Dette er en bok for alle, uansett livsyn - med mange eksempler fra dagliglivet, mener kristiansanderen.

Glad forlagsredaktør

  • Jeg er imponert over det han har levert. Han har jobbet godt, og vi er meget fornøyd med ham, sier forlagsredaktør i Kagge forlag, Vidar Kvalshaug, til fvn.no.

Kvalshaug er mest glad mest hvordan Baasland har skrevet boka midt i alt presset han har stått i. Boka er skrevet i løpet av det siste året.

— Det at boka er skrevet midt i det han har opplevd, med press fra både media og kreditorer er veldig imponerende, mener Kvalshaug.

— Han skriver selvsagt noen sider om saken han har vært gjennom den siste tiden, men dette er en bok hvor han har samlet stoff og erfaring fra hele sitt virke fra 1970, både som prest, lærer og biskop, sier Kvalshaug.

Forlagets idé

Det var Kagge som kontaktet Baasland om utgivelsen.

— Vi satt og diskuterte hvilke bøker som kan være aktuelle å utgi, og da kom denne idéen opp. Vi kontaktet Baasland, og han svarte ja ganske umiddelbart, sier Kvalshaug.

Boka kommer ut i løpet av oktober, og er en sakprosabok på mellom 220 og 290 sider. Manus er per i dag ikke ferdigstilt.