KRISTIANSAND: — Den meldingen gav oss selvfølgelig en vond følelse, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Det var like etter klokken 10 lørdag formiddag Amk på Agder fikk den urovekkende telefonsamtalen inn. Jenta sa at hun var på hytte nummer åtte, at hytten var blå og grønn og at foreldrene hadde en BMW.

I tillegg oppgav hun sitt eget fornavn og fornavn og etternavn på begge foreldrene. Men hun ante ikke engang hvilket land hun var i.

Og mobiltelefonen viste seg å ikke være registrert noe sted i hele verden, langt mindre i Norge. Det lot seg heller ikke gjøre å ringe tilbake til telefonen, som syntes å være sperret for inngående samtaler. Agder politidistrikt kontaktet derfor Hovedredningssentralen som forsøkte å spore telefonen.

Redningssentralen tok også kontakt med søsterorganet i Bremen, og gav dem navnet til foreldrene, som angivelig skulle være døde.

— Vi brukte med andre ord store ressurser på denne saken gjennom hele dagen, sier Jørgensen.

Først klokken 1650 klarte man å spore mobiltelefonen. Den viste seg å være i Lyngdalsområdet, kanskje i nærheten av Kvavik. Med politiets lokalkunnskap, ble det ressonert at sannsynligheten var høy for at jenta befant seg på Elvebredden camping i Kvavik.

En patrulje fra Farsund ble sendt ut, og fant jenta. Riktignok ikke i hytte åtte, men i nummer seks, der det stod en BMW utenfor. Men foreldrene var slett ikke døde.

Faren hadde vært en tur og fisket, men mor hadde vært hjemme hele tiden.

— Det viste seg da at moren hadde gitt datteren en gammel mobiltelefon, uten simkort, men med strøm på. Selv uten simkort går det an å ringe nødnummeret, sier Jørgensen.

Jentungen hadde altså uforvarende slått nødnummeret 113, og ettersom samtalen utviklet, seg diktet opp en historie om at begge foreldrene var døde.

Moren ble svært fortvilet da hun forstod hva som hadde skjedd, og lovet politiet aldri mer å gi barn en mobiltelefon uten simkort, men med strøm, for å spille på.

— Det er en del foreldre som gjør det, og moralen i denne i historien er ganske klar: Ikke gjør det, sier Jørgensen.