STAVANGER: Aftenbladet.no fortalte lørdag historien om hunden som torsdag bestemte seg for å hoppe av toget på Nodeland stasjon i Songdalen, helt alene.

Les også: En skikkelig sporhund

Lørdag hoppet den, kløktig som kjendis-hunden Lassie, om bord i et tog som gikk forbi og ble med til Stavanger. Vel fremme måtte den egenrådige hunden losjeres hos Falck.

Først søndag ettermiddag ble Chira, som er hundens navn, gjenforent med sin eier.

Snek seg ubemerket ut

– Hva var det egentlig som skjedde?

– Jeg var på vei fra Oslo til Bryne med to hunder, forklarer Ingrid Gabrielsen.

Tidlig om morgenen på Oslo S, med to hunder og en forstuet hånd, var det veldig kaotisk. Gabrielsen kom seg med et nødskrik ombord i toget, men da var båndet til Chira røket.

– Togturen gikk helt fint i begynnelsen. Begge hundene var veldig stille og lå rolig, det bemerket også konduktøren da han gikk forbi, sier Gabrielsen.

I Kristiansand stoppet toget såpass lenge at hundene fikk tid til en lufterunde og tissepause. Så bar det inn i toget igjen og videre mot destinasjonen. Chira, som ikke var bundet, så i Songdalen sitt snitt til å snike seg under togsetene. Der trodde Gabrielsen hun lå rolig og fredelig, men da toget forlot Nodeland stasjon, pirket en medpassasjer Gabrielsen på skulderen og pekte ut vinduet. Der stod Chira igjen på stasjonen.

– Jeg ble helt dårlig. Resten av togturen ble et mareritt. Jeg klarte ikke å la være å se for seg hva som kunne skje med en hund i nærheten av et jernbanespor, sier Gabrielsen.

Fant Chira igjen på internett

Det var en venn av Gabrielsen som gjorde henne oppmerksom på bildene av en hund som var lagt ut på internett. Med det samme Gabrielsen fikk se oppslaget på Aftenbladet.no, kontaktet hun Falck for å få hentet Chira. I tretiden søndag ettermiddag, kunne Chira løpe inn i matmors armer.

– Stakkar, hun stod og ulte dag jeg kom inn. Hun var kjempeglad for å se meg igjen, og jeg var så glad for å se henne, forteller Gabrielsen.

Nå skal hunden som er en blanding av buhund og border collie, feriere noen dager på Undheim, før det bærer hjem til Ørje. Men denne gangen blir det i bil.

Stavanger Aftenblad / Fædrelandsvennen