Olsbu Røiseland startet hele ett minutt og 16 sekunder bak den finske superstjernen Kaisa Mäkäräinen, som vant lørdagens sprint.

15 sekunder bak finnen startet italienske Dorothea Wierer. De to stjernene skjøt 20 blinker rett ned og gikk suverent i mål som nummer én og to. Slovakiske Paulína Fialková tok tredjeplassen, også hun med feilfri skyting.

Olsbu Røiseland bommet én gang på andre skyting, men gikk tredje raskest i sporet og passerte løper etter løper. Hun gikk til slutt inn 1 minutt og 22 sekunder bak vinneren, og noterte seg for sesongbeste med 5.-plass.

– Det var ufattelig deilig å kjenne at kroppen responderer og at jeg klarer å gå bra skirenn og er offensiv på skytebanen. Jeg er kjempefornøyd, sa Røiseland til NRK etter løpet.

Ingrid Landmark Tandrevold endte på 30.-plass med fire bom, mens Emilie Kalkenberg ble nummer 48, også hun med fire bom.