Først ut er Sigrid Underhaug som har fått startnummer 1 på brystet, og mannen Jesper Kjeldsen med start nummer 2. Foto: Geir Sveen
Thor Einar Finne fester startnummeret. Sigrid Underhaug har fått nummer 1 på brystet, og mannen Jesper Kjeldsen har nummer 2. Foto: Geir Sveen
Sigrid Underhaug og mannen Jesper Kjeldsen skulle først ut. Foto: Geir Sveen
Brede Sørdal fra Egersund er nummer 1000 i Sirdalsløpet. Han får nummer av leder Martin Larsen. Foto: Geir Sveen
Mats Reinkjøp er konferansier. Foto: Geir Sveen
Sirdalsløpet: Jeppe (4 år) og Truls (2 år) Skrettingland klare til start. Foto: Geir Sveen

SIRDAL: Arrangørene håpet på forhånd at mer enn 1000 små og store skigåere vil ta den tradisjonsrike turen gjennom Forsberg-traseen på 8 kilometer. Brede Sørdal fra Egersund fikk æren av å gå med startnummer 1000, skriver Aftenbladet.

Det er 53. gang at dette løpet for hele familien går av stabelen.

Starten gikk klokken 11.15, og deltagerne kan starte frem til klokken 13. Sigrid Underhaug og hennes danske ektemann Jesper Kjeldsen er blant dem som stille til start. Først ut er Underhaug som har fått startnummer 1 på brystet, og mannen Jesper Kjeldsen med start nummer 2. — Jeg har gått løpet en gang tidligere. det var for to år siden, sier Kjeldsen. I 2011 var det også fint vær og godt skiføre, men i år er forholdene helt perfekt, sier han.

— Vi kommer til å ta løpet som en kosetur, og vil stoppe og raste underveis, sier dansken som besøker svigerforeldrenes hytte i Sirdal.

Gradestokken viste 9 kuldegrader i morgentimene, men etter hvert som solen får tak, vil det nok bli adskillig varmere. Ekspertenes smøretips er Blå ekstra.

- Har du smurt skiene dine selv?

— Nei, det har svigerfar gjort, sier den danske deltageren. Han har utstyrt seg både med sekk full av mat, drikke og klær, samt solbriller før starten.

De regner med å bruke et par timer på turen.