KNAPPEFIN: Mansjettknappene med unike motiver er en bestselger i butikken. Foto: Katarina Andersen
PÅ UTSTILLING: En utstillingsdukke litt utenom det vanlige. FashioNista prøver å ha et litt annerledes konsept enn de andre butikkene på Evje. Foto: Katarina Andersen
SMYKKER: I tillegg til klær til både menn og damer, selger de også smykker i butikken. Foto: Katarina Andersen
BUTIKKSJEFEN: April Ann Dunwell trives bak kassa, som butikksjef for butikken FashioNista. Foto: Katarina Andersen
VISDOMSORD: Flere skilt med forskjellige, inspirerende tekster henger rundt om i butikken. Foto: Katarina Andersen

EVJE OG HORNNES: Med merker som ikke selges andre steder i Norge og klær i alle stiler, glemmer du helt at du er på et sted folk vanligvis kjører forbi på vei til hytta.

20 år og butikksjef

April Ann Dunwell er bare 20 år og allerede daglig leder for butikken FashioNista, som eies av moren og stefaren. De åpnet butikken fordi de selv savnet en klesbutikk på stedet, og mente at man ikke skal måtte reise til Kristiansand eller Arendal for å kjøpe klær.

— Konseptet vårt er å prøve å få til noe litt utenom det vanlige. Derfor satser vi på ikke å ta inn store mengder av samme vare. Det er kjipt å komme med samme klær som andre, i hvert fall på et så lite sted som dette, der alle kjenner alle, sier April Ann Dunwell, som håper hun en dag skal overta butikken.

Studert mote og styling

Den driftige 20-åringen har alltid vært interessert i mote og har studert mote og styling. Nå ønsker hun å gjøre folk på Evje mer interessert i mote.

— Den største utfordringen har vært å gjøre butikken kjent. I starten satset vi på dyre merker, men det er vanskelig å selge slike på en plass som Evje. Tilbakemeldingene fra kundene var at de ønsket seg lavere priser, yngre klær og større størrelser, så dette løste vi ved å ta inn klær i alle prisklasser, forteller butikksjefen.

Reiste fra Oslo for mansjettknapper

De fleste kundene er lokale og hyttefolk. Men av og til kommer det noen langveisfra.

— Vi hadde lagt ut et innlegg på bloggen om at vi hadde fått inn nye mansjettknapper med forskjellig fotballmotiv. Da kom en mann innom og fant mansjetter med fløyte på, og ble helt i ekstase – han var nemlig fotballdommer. Han hadde sett innlegget om mansjettknappene på bloggen og dratt helt fra Oslo kun for å kjøpe dem. Utrolig moro! ler April Ann Dunwell.