KRISTIANSAND: Kontrollen ble utført 16. desember 2010 ombord på Superspeed.

Det var på kveldsavgangen tilbake til Kristiansand fra Hirtshals at kontrolløren bestemte seg for å observere gjestene i baren The Blufins.

Klokken 23.15 ble en ung kvinne observert i det hun drakk en halvliter øl. Da hun ble kontrollert, viste det seg at hun var født i 1994, og at hun kun var 17 år gammel.

Til kontrolløren oppgav 17-åringen at hun var på julebord med fire andre personer, at hun hadde drukket to øl, og at noen i følget som hadde kjøpt øl til henne.

Første merknad

— Color Line har fått frist til 27. januar med å komme med bemerkninger til rapporten fra skjenkekontrolløren, sier Monica Bjørkholt Gundersen, seniorrådgiver ved samfunnsavdelingen hos Fylkesmannen i Vest-Agder.

Det er første gang en merknad er anført hos et av serveringsstedene på Superspeed 1.

- Hvordan vil dere reagere på forholdet?

— Vi går gjennom saken etter at Color Line har svart, noe de ennå ikke har gjort. Følgelig har vi ikke behandlet den ennå, og dermed kan jeg ikke kommentere denne saken, sier Gundersen.

I tillegg til forholdet i baren, ble det også notert en svært beruset, ung mann sittende i en trapp, men utenfor skjenkeområdet.

- Beklagelig

— Dette tar vi svært alvorlig, sier Helge Otto Mathisen, Konserndirektør for Kommunikasjon og Samfunnskontakt i Color Line.

Etter at Color Line ble gjort kjent med rapporten, har de nå skjerpet vaktholdet ombord.

- I tillegg har vi bestemt oss for å sette aldersgrensen til 20 år i den aktuelle baren, sier Mathisen.

Kveldsseilingene i helgene har 18-årsgrense, og er man yngre, må man søke dispensasjon og reise med verge.

17-åringen reiste med slik dispensasjon, og var i følge med foresatte.

— Det er ikke vi som har skjenket henne, men vi har ansvaret, og vi vil beklage det inntrufne og redegjøre for tiltakene vi har iverksatt når vi svarer Fylkesmannen, sier Mathisen.