KRISTIANSAND: — Jeg skal ta den med hjem til min bror, hvis ingen andre melder seg. Jeg har alltid vært glad i katter, sier Kristian Skaarud.

Han prøver å roe ned den svarte katten, som gjemmer seg bak gardinene på politistasjonen.

- Bløt på innsiden

— De som rykket ut på saken, fikk egentlig beskjed om å avlive katten. De regnet med den var skadet etter fallet. Det hadde jeg ikke hjerte til, så jeg sendte en melding over sambandet om at de ikke måtte avlive, sier Skaarud.

Han lokker på den ravnsvarte katten, som skjelver av frykt i det politibetjenten løfter ham ned fra gardinstanga. Partneren ler litt da Skaarud holder kattungen.

— Han prøver å være tøff, men han er ganske bløt på innsiden, sier partneren, som kjører bil med Skaarud til daglig.

— Hvis det er en gutt, skal jeg kalle den Bob. Hvis det er en jente, blir det Linn, oppkalt etter partneren, svarer Skaarud.

Motsatte seg arrestasjon

Kristoffer Whilhelmsen var første betjent på åstedet. Til tross for at katten motsatte seg politiet med munn og klør, ble katten raskt overmannet og forsvarlig plassert. Noen minutter senere ankom åtteukingen Kristiansand Politistasjon i et rosa bur med blomsterdekor. Whilhelmsen er glad de slapp å avlive katten og gir kollegaen gode skussmål for nestekjærligheten.

— Det er aldri hyggelig å ta livet av dyr. Jeg må si at Kristian er snill som tar seg av katten. Han er en omtenksom type, sier Whilhelmsen.