MANDAL: — Kjempeartig. Jeg var veldig nervøs, men nå må jeg bare trene videre mot NM i Oslo i november, smiler Janne Marie Manneråk fornøyd.

21-åringen fra Mandal er andre års lærling ved blomsterbutikken To Blomster i Mandal. Butikkeieren meldte henne på til distriktsmesterskapet i blomsterdekorering som fant sted i sørlandsparken søndag.

Til sammen 19 dekoratører kjempet om både heder og ære, og i lærlingklassen måtte Janne Marie slå ut åtte konkurrenter for å sikre seg pokalen og førsteplassen.

— Vi fikk to ulike oppgaver, med halvannen times på hver av dem. Første del var å bruke iris som hovedblomst, dekorert i skål eller fat. Jeg valgte glasskål, og brukte fantasien så godt jeg kunne. Oppgave nummer to var et blomstersmykke med vann og orkideer, forklarer Janne Marie. Juryen så på både teknikk, farge og komposisjon.

— Jeg tror teknikken min var veldig god. Blomstene og dekorasjonen skal sitte ordentlig, og ikke løse seg opp når den tas i, forklarer vinneren. Nå satser hun på hardtrening frem mot NM i Oslo til høsten. Målet er selvsagt å gjøre det best mulig, men aller viktigst er det for Janne Marie å få tatt fagprøven om et halvt års tid.