KRISTIANSAND: Ifølge en dom fra Agder lagmannsrett ble venndølen påført syv stikksår eller skjæresår. Et kutt i pannen var 15 centimeter langt og førte til at pulsåren ble kuttet. Det samme skjedde i en tommel.

"Blødningene fra pulsårene i pannen og tommelen, kunne både hver for seg og samlet sett, føre til døden. Det var sprutende blødning fra pulsårene", heter det dommen.

Da venndølen etter hvert kom seg til sykehuset fikk han overført en liter blod. "Etter rettens vurdering var det en slik fare for at han ville dø, som man regner med i det praktiske liv", skriver lagmannsretten.

Tre år og seks måneder

Den domfelte tenåringsgutten er nå 18 år. Han var passert 17 da knivstikkingen fant sted. I tingretten fikk han fengsel i tre og og fire måneder. Ett år og åtte måneder ble gjort betinget. Lagmannsretten endret straffen til tre år og seks måneder, hvorav ett år og seks måneder ble gjort betinget. Det betyr at mannen må sone to år i fengsel.

18-åringen har ifølge retten hatt en vanskelig barndom og oppvekst, med rusproblemer og kriminalitet. Han har imidlertid fått god oppfølging fra sine besteforeldre, som har kjøpt leilighet til ham. Den domfelte har fått lærlingeplass og har stabil inntekt. Gutten er ikke registrert med kriminelle forhold det siste året. Han har fått jobb, kjæreste og har kontroll over hverdagen.

Grov legemskrenkelse

Lagmannsretten mener likevel at domstolen ved en så grov legemskrenkelse ikke kan komme unna bruk av ubetinget fengselsstraff som en del av straffen. Inkludert i straffen er to andre voldsepisoder fra april i fjor og overtredelser av narkotikalovgivningen.