ET HOPP: Kristine Dorow (t.v) sammen med venninnen Tone Rosåsen foran det berømte Hollywood skiltet. Foto: PRIVAT
OG ET LAKK: Her er Kristine Dorow hjemme på gamle og litt mindre glamorøse tomter. Foto: Kristin Ellefsen
BRYR SEG IKKE: Toralf Bernt Vatnestrøm Halvorsen har fortsatt noen skrubbsår og litt vondt i brystet en drøy uke etter utforkjørselen. Han er glad for å ha Kristine hjemme ved kaffebordet igjen. Foto: Kristin Ellefsen
HOLLYWOODFRUER: Beatrice Prochazka (t.v) Kristin Dorow og Siv Cotton deltok "Norske Hollywoodfruer". Her er de fotografert under en champagne- og hummerfest hjemme hos Cotton. Foto: PRIVAT
BESTE VENN: Ciwawaen "Frenchie" var et fast innslag i reality-serien "Norske Hollywoodfruer". Her er han med matmor Kristine på et fotoppdrag på stranden i Los Angeles. Foto: PRIVAT
påisenfax.png Foto: Kristin Ellefsen

BIRKENES: — Æ måtte heim te bestefar, sier Kristine Dorow (30) og ser bort på familieoverhodet som sitter og smiler i godstolen to meter unna.

Bare noen skrubbsår i panna og en sår brystkasse vitner om dramatikken 79-åringen opplevde forrige helg.

Leste på nett

Kristine Dorow skulle egentlig hjem til Norge om en liten stund, men hun fikk rast endret flybilletten da hun skjønte at bestefaren hadde vært hardt ut å kjøre – bokstavelig talt. — Jeg fikk tilsendt lenker til noen nettsider, blant annet fvn.no, hvor jeg så at bestefar hadde hatt flaks som overlevde utforkjøringen. Jeg har bodd i USA de siste seks årene, men fikk plutselig et veldig behov for å komme hjem, sier Dorow.

Se flere bilder øverst i saken!

Det er langt fra Los Angeles til Herefoss. For Kristin Dorow er det kanskje lenger enn de fleste. For to år siden deltok hun reality-serien "Norske Hollywoodfruer". En serie som viste livet bak fasaden til fire norske kvinner som hadde søkt lykken i filmbyen.

- Det er stor forskjell på California og Herefoss. Jeg husker godt da jeg fikk telefon fra min faste frisør. Han fortalte at det var noen som ville treffe meg.

(Les mer under bildet)

HOLLYWOODFRUER: Beatrice Prochazka (t.v) Kristin Dorow og Siv Cotton deltok "Norske Hollywoodfruer". Her er de fotografert under en champagne- og hummerfest hjemme hos Cotton. Foto: PRIVAT

Hverdagen"Noen" var et castingcrew som skulle finne passende deltakere til en ny serie om hvordan norske kvinner levde i Hollywood. Kristine kjente til den svenske versjonen av programmet hvor blant andre Anna Anka deltok. Hun bestemte seg for å bli med.

— De skulle filme hverdagen min. Jeg svarte at "jeg gjør ikke noe spesielt i løpet av en dag", men jeg passet tydeligvis inn i serien, sier Dorow. I to måneder ble hverdagen hennes dokumentert. Alt fra turer med hunden via shopping på den økologiske matbutikken i nabolaget til barbesøk ble fanget opp av TV-kameraene.

- Ingenting av det som kom ut av munnen min var feil, men mye av det jeg sa ble klippet bort, sier 30-åringen.

Tåpelig

Bestefar Toralf og bestemor Inga sitter rimelig stille i stolene i godstua når Kristine forteller om programmet. Et par korslagte armer hos 79 år gamle Inga røper at hun kanskje ikke synes alt i programmet var like bra.

— Så du programmet, spør vi bestemoren.

— Ja!

— Uff, sier barnebarnet og snur seg bort.

— Hva synes du da, spør vi bestemoren.

- Det var en tåpelig serie. Den handlet bare om å vise fram hvor mye penger de hadde, men jeg synes Kristine var annerledes enn de andre tre, sier bestemoren.

Bestefar Toralf nikker og kremter.

- Vi har aldri lagt oss bort i hva barna og barnebarna våre gjør. Jeg synes også Kristine var annerledes enn de andre. Jeg kjente mye av henne igjen i det jeg så, sier bestefaren.

Sprø

Begrepet "Hollywoodfruer" forleder kanskje noen til å tro at det var en mann bak hver kvinne. For Kristines del var ikke det tilfellet. Hun hadde vært gjennom en vanskelig skilsmisse et par år tidligere.

— Noe av motivasjonen for å være med i seien var kanskje nettopp å vise at jeg var klar for å stå på egne ben etter skilsmissen. Jeg har opplevd å ta steget fra å bo i en flott penthouseleilighet til å bo i et av LAs verste områder. Jeg har klart meg, sier Dorow.

- Hva synes du sjøl om serien?

— Jeg synes jeg virker litt sprø, smiler hun.

Rundt 150.000 seere så ukentlig på de norske Hollywoodfruene da TV3 sendte realityserien. For de trofaste seerne ble Kristine Dorow fremstilt som en kvinne som ikke gikk noen steder uten å ha med seg den lille chihuahuaen "Frenchie".

- Han er en fantastisk god venn. Han blir en erstatning for barn. Jeg får litt morsfølelse for "Frencie". Jeg øser alle problemene mine over på han. Og så er han forferdelig sjalu. Han må alltid ligge ved siden av meg i senga, så det er ikke lett for nye menn å få innpass, ler Herefoss-kvinnen .

Stille

Hun sitter i familiehuset som mange kjenner som restauranten "Åsines" på Herefoss. Her jobbet Kristine Dorow flere sommerferier, før hun søkte lykken i USA i 2006. - I USA er folk veldig høflige, men alt handler om penger. Her i Norge stoler vi på hverandre. Jeg lengter etter å kunne stå opp og ta en kopp kaffe før jeg går på jobb. Jeg savner følelsen av at "endelig er det helg". Familien din har du bare en gang, så nå vil jeg hjemover, sier 30-åringen.

— Stakkars dem, legger hun til, smiler og nikker mot besteforeldrene:

— Det er jo så stille her, så kommer jeg. Jeg er jo ganske høylytt og glad i å prate om meg sjøl, sier hun.