LILLESAND: Årsmøtet i Lillesand KrF løfter fram igjen forslaget om å bygge fengsel i Lillesand, nærmere bestemt på Kjerlingland.

— Det er stort behov for et nytt fengsel på Sørlandet. Det har både regjeringen og politiet slått fast. Politiet i Agder-fylkene bruker uforholdsmessig mye ressurser på fangetransporter på grunn av lav kapasitet på soningsplasser. Det er meningsløst at politiet skal bruke store deler av sine fra før små ressurser på transport mellom ulike fengsler. Disse ressursene bør heller brukes til kriminalitetsbekjempelse, heter det i en uttalelse fra partiet.

"Lillesand KrF ser med bekymring på den økende grad av utrygghet i befolkningen som følger av dårlig utnyttelse av politiressursene. Økt synlighet og tilstedeværelse av politiet er av stor viktighet for lokalsamfunnene", skriver partiet videre i en pressemelding.

Lillesand KrF mener et nytt fengsel bør lokaliseres til Lillesand, midt i Agder og med vel utbygd infrastruktur. Det eksisterer allerede en ferdig regulert tomt på Kjerlingland til fengsel.