KRISTIANSAND: — Det var helt himmelsk å se henne igjen. Det kom noen tårer da jeg fikk henne tilbake, sier Ole Ragnar Rypestøl.

Frøya var savnet i to dager før hun ble funnet av en turgåer. Foto: Steffen Stenersen

Fædrelandsvennen møter han og åtte år gamle Frøya utenfor hjemmet deres ved Kilstøa i Kristiansand. Onsdag kveld skrev Fædrelandsvennen om Ole Ragnar Rypstøl, som hadde mistet sin kjære venn på Odderøya etter å ha jobbet dugnad.

Torsdag ble Frøya funnet i en tre meter dyp sprekk, like ved maskinstasjonen på Odderøya. Hun var ikke skadet, men frøs veldig. Til tross for at mange hadde lett med lys og lykter etter hunden, var det til slutt en turgåer som hørte lydene fra den bortkomne hunden.

— Du måtte stå rett over den for å få øye på sprekken. Jeg lette på bergsprekker der man nærmest må være fjellklatrer for å kunne forsere terrenget, og jeg lette sikkert 20 meter fra der hun ble funnet, sier den lykkelige eieren.

Det var en turgåer som sammen med sin hund fant Frøya. Etter artikkelen i Fædrelandsvennen har Rypstøl fått massiv støtte fra flere hold, fra Kristiansand til Oslo.

— Jeg må takke alle som har vært med på å bidra til at jeg fikk tilbake Frøya. Hun kunne nok ligget der et par dager til før det hadde gått galt. Nå må hun nesten få litt ekstra god mat, sier matfar mens Frøya selv logrer med halen.