FROLAND: – Fikk han bare låne med seg noen stålbor hjem, lovet han meg at han ville komme tilbake med bor som var 7–8 ganger sterkere. Litt lattermild lot jeg han få med seg noen bor, sier Ole Torfinn Olsen til Agderposten.

Det var onsdag formiddag brønnboreren fikk besøk av den om omreisende mannen på Blakstadheia i Froland. Mannen hevdet han var i stand til å herde vanlige stålbor ved hjelp av en helt spesiell metode, som han ikke kunne avsløre.

– Når han lover at han kan gjøre boret mitt 7–8 ganger sterkere, er dette totalt umulig. Jeg har arbeidet i denne bransjen i en mannsalder og vet hva jeg snakker om, sier han.

Høylytt diskusjon

Agderposten forteller videre at mannen kom tilbake med borene og en kontantfaktura på 126.000 kroner for Olsen. Etter høylytt diskusjon foreslo mannen å halvere regningen. Det ville ikke Olsen gå med på.

– At jeg denne gangen valgte å møte det hele med et smil og en smule humor, kostet meg en hel dags arbeid og masse ergrelser. Neste gang det kommer en slik mirakelmann på besøk, kaster jeg ham på dør.

Politiet advarer

Ifølge avisen har mannen, som blir omtalt som "mirakelmannen", oppsøkt flere bedrifter i Aust-Agder den siste tiden.

– Det er all grunn til å advare mot denne virksomheten, sier etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen ved Arendal politistasjon til Agderposten.

Han legger til at det foreligger anmeldelser fra andre steder av landet i forbindelse med samme type aktivitet.

Etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen advarer mot den omreisende mannen som tilbyr å herde stål. Foto: Torstein Øen