SONGDALEN: Totalt seks personer ble brakt til sykehus og legevakt etter at to biler kolliderte ved Brennåsen vest for Kristiansand i 23.15-tiden.

Skadeomfanget er foreløpig uklart, men etter det Fædrelandsvennen får opplyst er to unge jenter brakt til sykehus, mens de fire andre er brakt til legevakt. Ingen personer satt fastklemt.

— To biler var involvert i ulykken. Ingen personer ser ut til å være alvorlig skadet, men seks personer er sendt til rutinemessig sjekk, opplyser politiets innsatsleder Jon Løken til Fædrelandsvennen.

Skulle svinge over veien

Ifølge politiet satt det to personer i den ene bilen, mens det var fire i den andre.

— To av de involverte var barn. Alle har vært til legesjekk, men det skal ikke være snakk om alvorlige skader, opplyser operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt.

Det ble slått full alarm da meldingen om ulykken kom inn. Flere ambulanser, deriblant to fra Mandal, ble sendt til stedet. Også mannskap fra brannvesenet i Søgne rykket ut, ifølge 110-sentralen.

Ulykken skjedde ved avkjøringen mot Nodeland, da den ene av bilene, en Opel Corsa som kom vestfra, skulle svinge over veien.

En BMW kom kjørende fra Kristiansand og traff den andre bilen i fronten. Sammenstøtet var så kraftig at Opelen snurret rundt og ble stående i midtrabatten.

Må etterforskes

Politiet mener det er for tidlig å si noe mer om årsaken til ulykken og hvilke konsekvenser dette eventuelt vil få for de involverte.

— Etterforskningen får avgjøre om dette vil få noen konsekvenser. Vi må finne ut hva som skjedde og avhøre de involverte, først da kan vi danne oss en mening om hvilke reaksjoner som bør gis, sier Neset til Fædrelandsvennen mandag morgen.

Dirigerte i ett felt

Det var lange køer i begge retninger ved ulykkesstedet. Trafikken ble i perioder dirigert forbi i det ene kjørefeltet.

Ved midnatt ble veien stengt for opprydningsarbeid, og ble etter kort tid åpnet for normal trafikk.

Denne bilen ble truffet i fronten da føreren skulle svinge av E 39 mot Nodeland. Foto: Erlend Olsbu