IVELAND / VENNESLA: — Jeg er jo litt skuffet over at venndølene ikke greide å finne dette ut selv. Men nå ser det ut som de lytter. Det kaller jeg raust. Veldig bra. Først og fremst er dette en humoristisk sak, sier Ivelands ordfører Gro-Anita Mykjåland.

Venneslas politikere skal velge navn på flere veier neste uke. Fylkesvei 403 fra Samkom, til Jeppestøl og Iveland, ble først foreslått til Jeppestølvegen. Man kunne nesten beskylde noen for å tro at veien går til Venneslas kommunegrense, og at det ikke finnes noe verd å nevne etter den grensen.

Gro-Anita Mykjåland. Foto: Reidar Kollstad

— Man fikk jo nesten den følelsen ja, ler Mykjåland.

- Raust

Iveland kommune engasjerte seg og skrev et høflig brev om at kanskje veien heller bør hete Ivelandsvegen. Veien går tross alt gjennom Iveland, dessuten er Jeppestøl er ei grend, mens Iveland er en hel kommune.

Veien heter forresten også Ivelandsvegen hele strekningen som ikke går i Vennesla. Byråkratene på Herredshuset i Vennesla har tatt brevet fra nabo-kommunen til etterretning. Forslaget er nå Ivelandsvegen, og det er ventet at politikerne vedtar dette..

-Raust at de endrer. Takk, sier Iveland-ordføreren, som ikke tror venndølene er redde for bare å bli porten til Iveland og derfor forsøker å holde navnet mest mulig på avstand..

Flere bytter navn

Også en rekke andre veier får navn i Vennesla nå.

Riksvei 9 fra kommunegrensen ved Høie til kommunegrensen ved Kilefjorden foreslås til Setesdalsveien.

Veien inn fra fylkesvei 405 til Skjervedal foreslås til Skjervedalsvegen.

Holtanvegen foreslås på veien fra riksvei 9 til Holtan, mellom Stemmen og Wehus.

Alle får navn

Vegen fra krysset ved Båselandsvegen via Skåreland og Beinestveit inn til Murtedal foreslås å tildeles adressenavnet Skårelandsvegen.

Bakgrunnen for at alle veier får navn, er lov om eiendomsregistrering fra 2010 som krever at alle eiendommer har veiadresser.