Hva var din første reaksjon da du fikk beskjeden fra Barratt Due Musikkinstitutt?

— Da blei jeg veldig, veldig glad. Jeg har allerede vært der i to år gjennom deres Unge Talenter-program, og er kjent med miljøet. Har pendlet frem og tilbake Kristiansand - Oslo, for enkeltundervisning, orkester og teori.

Hva betyr denne studieplassen?

— Veldig mye. Jeg har jobbet i mange år. All min fritid er brukt på bratsj, så jeg er veldig glad for at jeg kom inn.

Hvilke planer har du?

— Først en bachelor ved Barratt Due, men jeg vil gjerne ta en master i utlandet.

Hvor mange av 1. årsstudentene spiller bratsj?

— Bare jeg.

Hvordan begynte du med dette instrumentet?

— Det var læreren min som ga meg en bratsj. Det var interessant. Ved en feiltakelse tok jeg en gang med bratsjen istedenfor fiolinen på en orkesterprøve. Det var ingen som spilte bratsj i dette orkesteret, og de ville jeg skulle fortsette. Så begynte jeg å spille bratsj i andre orkestre også, og da var det gjort.

Men du begynte altså med fiolin. Hvor gammel var du da?

— 6 1/2 år. Jeg spilte fiolin i fem år.

Hva er forskjellen?

— Bratsjen er litt større, har dypere klang og et annerledes notebilde. Men de ser ikke så forskjellige ut.

Fikk du spilt mye på musikklinja ved Vågsbygd videregående?

— Jeg har hatt undervisning på hovedinstrument alle tre årene. I tillegg har jeg hatt samspill hvor jeg andre året fikk fri til å reise til Oslo.

Andre talenter innen musikk?

— På musikklinja hadde vi piano og sang. Jeg har sunget en del. Spilte blant annet Svetlana i Chess-musikalen vi satte opp.

Har det blitt mange konserter?

— Jeg har vært med i talentutvikling ved UiA, der vi har hatt masse konserter. Det har også blitt konserter på kulturskolen og med Kristiansand Symfoniorkester på Symphonic City rundt om i Norge. Jeg har også spilt i domkirka med Orkester Norden, og skal spille i Kilden 13. august. Har spilt i både Grieghallen i Bergen, Nidarosdomen i Trondheim og i konserthus i København og Stockholm.

Noen planer etter endte studier?

— Jeg har lyst til å spille i orkester, og være lærer. Det er så gøy å være med på konserter; det er en stor opplevelse, en lærer mye og det er gøy å spille. Og kan jeg leve av noe jeg synes er gøy, så er det kjempebra.

Andre interesser?

— Jeg er glad i å spille volleyball, være ute med venner og ute i båt. Men musikk er hovedhobbyen.

Du har reist mye, noe du husker spesielt godt?

— Jeg husker spesielt da jeg var 11 år og dro på leir til Brasil med CISV. Det å oppleve kulturen, se hvordan de levde, var fantastisk. Leiren var spennende og jeg fikk masse nye venner fra hele verden.

Hvem beundrer du på bratsj?

— Lars Anders Tomter ved Musikkhøgskolen i Oslo. Han er en fantastisk musiker. Og så er det læreren min ved Barratt Due, Soon-Mi Chung. Hun har så mye energi og er en utrolig inspirerende lærer.

Noe annet på gang før skolestart?

— Det blir en uke i Haugesund, der jeg skal spille med Norges Nasjonale Ungdomsorkester under Filmfestivalen.