KRISTIANSAND: Natt til lørdag 5. november i fjor var 27-åringen på fest i et hus i nærheten av Kvarstein. Etter hvert tok han seg en tur til byen, men returnerte senere til samme fest på nachspiel. Men husverten hadde sovnet, og 27-åringen kjente ingen på festen slik at han forlot huset.

Han gikk ned på veien, og ifølge sin forklaring i retten så han da plutselig bilen stående i grøfta. Han forsøkte da å starte bilen for å få den lengre ut av veien, men fikk ikke dette til.

Cirka klokka 04 denne morgenen fikk politiet melding om at en bil hadde kjørt utfor veien ved Kvarstein bro. Seks minutter sener var en politipatrulje på stedet. Politiet så ingen andre på stedet, bortsett fra tiltalte.

Tre forklaringer

Han forklarte først at det var en kamerat som hadde kjørt bilen, og han bare hadde sittet på. 27-åringen nektet å oppgi telefonnummeret til kameraten. Dernest forklarte han at han var oppringt av en kamerat som hadde forklart at bilen hans var havnet i grøfta. Denne kameraten hadde hentet tiltalte og kjørt ham til ulykkesstedet. Heller ikke telefonnummeret til denne kameraten ville 27-åringen oppgi.

På vei til blodprøve på legevakta kom forklaring nummer tre, den samme han ga i Kristiansand tingrett for få dager siden. Da fortalte han at han skulle ta nattbussen fra Vennesla mot Kristiansand, og fant tilfeldigvis bilen i grøfta.

Trodde ikke på forklaringen

Tingretten trodde ikke på noen av forklaringene, og var overbevist om at den tiltalte selv hadde kjørt bilen og havnet utfor veien. Han hadde en promille på 2,2 en snau time etter at meldingen om utforkjøringen kom til politiet.

Kristiansand tingrett har dømt mannen til 30 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år under forutsetning av at han gjennomfører et promilleprogram. I tillegg må han betale 10.000 kroner i bot, og fradømt førerretten for en periode på to og et halvt år.